Premiéra proti Novému Veselí skončila prohrou

Zlomové momenty: Zápas byl poměrně vyrovnaný a oba týmy se dokázaly několikrát dostat do vedení. Ve 26. minutě vedlo Zubří, ale do kabin odešel s jednobrankovým vedením Sokol. Novoveselští pak odskočili ve druhém poločase, kdy se dostali rychle do náskoku o čtyři branky. Přesto Zubři po chvíli zase přetočilo vývoj střetnutí, když od 42. minuty vsítilo pět zásahů, zatímco soupeř za tu dobu jen jeden. I poté se skóre přelévalo ze strany na stranu. V 57. minutě bylo srovnáno na 31:31 a Veselí vstřelilo dvě branky za sebou, zatímco Zubří už jen snížilo.

Zajímavost zápasu: Nové Veselí dokázalo Zubří porazit už potřetí z posledních čtyř zápasů.

Nejlepší střelec: Nejlepším střelcem zápasu se stal teprve 21letý Frane Blašković, který nasázel do domácí sítě hned devět gólů. Čtyřikrát se trefil ze sedmičky.

Co výsledek znamená: Pro Zubří se jedná o smutnou domácí premiéru. Nové Veselí může těžit z překvapivé výhry hned v prvním kole.

 

HC ROBE ZUBŘÍ – TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ 32:33 (15:16) 
Nejvíce branek:
 Palát 7, Paquiom 7, Hrstka 5 – Blašković 9, Domingos 5, Popela 5
Rozhodčí: Jiří Králíček – Milan Letev
Sedmimetrové hody: 7/3 – 4/4
Vyloučení: 5:6
Diváci: 203

 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: “Chtěl bych poděkovat týmu, věřili jsme celý zápas, že to dokážeme. Byly tam fáze, kdy to soupeř otočil, ale my jsme si vzali vedení zpět. Byť tam byly fáze, kdy bylo Zubří lepší, tak jsme to dokázali zvrátit. Myslím, že se ukázalo, že to byl pro některé první zápas, ale chtěli jsme soupeře zaskočit.”

Ondřej Mika, trenér HC ROBE Zubří: “Není mi z toho veselo. Nové Veselí předvedlo kvalitní výkon, to beze sporu, ale my jsme naprosto selhali v individuálních činnostech. Máme zkušené hráče, máme hráče, kteří prošli reprezentacemi i těmi mládežnickými, tým je dobře poskládaný a mě mrzí předvedený výkon. Prohru beru na sebe, protože zkrátka to mám ukoučovat tak, aby byli kluci nastavení v hlavě a bohužel to nastavení nebylo správné. Když jsme šli na plus jednu branku, tak jsme udělali chyby, které jsou hodné kategorie mladšího žatstva. Čekám na reakci týmu, buď se z toho lidově řečeno poděláme nebo předvedeme zlepšený výkon.”

Marek Popela, hráč TJ Sokol Nové Veselí: “Jsem rád, že jsme tento zápas zvládli, dokázali jsme tady zase vyhrát, připravovali jsme se na první utkání celou přípravu, ať do něho vstoupíme výhrou. Byli jsme dobře takticky připravení.”

Dušan Palát, hráč HC ROBE Zubří: “Chci pogratulovat soupeři k výhře. My jsme dneska bohužel nepředvedli dobrý výkon, udělali jsme moc chyb. Nedali jsme hodně šancí, Veselí hrálo dobře takticky a přehrálo nás. Bojovnost dneska byla dobrá, tak doufám, že si ji vezmeme do dalších zápasů. Snad je to jen facka a dokážeme se z toho zvednout.”

 

Další utkání hrajeme v neděli 15. září v 17:00 na Dukle.

banner2