Před skvělou domácí kulisou jsme nestačili ani na Plzeň

Zlomové momenty: Velice vyrovnaný zápas zlomila branka Jakuba Doudy v 60. minutě. V 59. ještě Dušan Palát srovnával na 30:30, v čase 59:13 ale Douda odpověděl zvýšením na 31:30. Zuberští už ani přes oddechový čas Ondřeje Miky nedokázali vsítit vyrovnávací branku. Talent si tak díky tomuto gólu odvezl dva body.

Zajímavost zápasu: Talent porazil Zubří už popáté v řadě. Naposledy ho Valaši porazili 12. dubna 2023, kdy doma vyhráli 33:30.

Nejlepší střelec: Nejlepší střelci byli dva, z každého týmu po jednom. Tomáš Kyryljuk i Jakub Douda si připsali sedm gólů.

Co výsledek znamená: Plzeň se prozatím vyšplhala na druhé místo tabulky, kde disponuje osmi body. Pomalému úvodu dala nyní zapomenout třetí výhrou v řadě. Naopak Zubří má po pěti zápasech na kontě pouze jedinou výhru a je deváté.

 

HC ROBE Zubří – Talent tým Plzeňského kraje 30:31 (16:17)

Nejvíce branek: Kyryljuk 7, Hrstka 6, Palát 6 – Douda 7, Stehlík 6, Bláha 4, Skopár 4, Vinkelhöfer 4

Sedmimetrové hody: 4/3 – 6/4, Vyloučení: 3:4, ČK: 46. Šišák (ZUB) – 42. Stehlík (PLZ), Diváci: 8644

Rozhodčí: Tomáš Bubeníček – Mojmír Valášek

 

Petr Štochl, trenér Plzně: “Byli jsme dneska šťastnější. V Zubří se hraje vždycky těžko. Kluci jsou tady bojovní, atmosféra je skvělá a je to vždy nepříjemné, když dáte domácím takzvaně čuchnout. Zuberský tým je dobře připraven z pohledu bojovnosti a to se dneska projevilo. Zubří se bude zlepšovat pod novým trenérem během sezóny a jsem rád, že jsme tady hráli už teď.”

Ondřej Mika, trenér HC ROBE Zubří: “Gratuluji Plzni k vítězství. Náš tým si za ten výkon zasloužil alespoň bod. Jsou tam věci, které se opakují, ale nedokážeme plnit taktické pokyny. Za stavu 29:28 pro nás jsme si jasně řekli, co se na hřišti provede jsme třikrát individuálně propadli v obraně. To není nic systémového, to je situace jeden na jednoho, na to jsem upozorňoval. Z tohoto pohledu je to strašně trpké. Dneska byla krásná atmosféra, fanoušci zaslouží poděkování. Věřím v nastavené cestě, máme toho za sebou dost, ale kluci se musí ještě svědomitě připravovat. Bodově je to teď horší, ale věřím, že to budeme zlepšovat.”

Adam Beneš, hráč Plzně: “Já jsem si zápas moc užil. Fanoušci tomu dodali skvělou atmosféru. My jsme měli pár hluchých míst, bylo to napínavé, ale jsme rádi za výhru.”

Tomáš Kyryljuk, hráč HC ROBE Zubří: “Sráží nás dolů individuální chyby. Musíme makat dál a zlepšit naši výkonnost. Děkuji fanouškům za podporu.”

 

Další utkání hrajeme ve středu 9. října v Rožnově p. R. v rámci 3. kola Českého poháru od 18:00

Další utkání Extraligy hrajeme v sobotu 12. října doma proti Brnu od 18:00

banner2